OleaGyn prirodne vaginalete a10

100% prirodan proizvod

14,50KM

Ovaj proizvod možete naručiti i pozivom na broj telefona:

+387 61 686 384

Naruči proizvod putem Vibera

Šta su OleaGyn vaginalete?

OleaGyn su potpuno prirodne vaginalete koje kombiniraju nekoliko pažljivo odabranih sastojaka kako bi pružile podršku vaginalnom zdravlju.

Koji je sastav vaginaleta?

OleaGyn vaginalete imaju slijedeći sastav: list masline,ulje masline, ulje palme, pčelinji vosak,kopriva mrtva(bijela),pastirska torbica-rusomača

List masline ima preko 3000 aktivnih spojeva, uključujući polifenole, koji su poznati po svojim antioksidativnim svojstvima. Ti antioksidanti pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala koji mogu oštetiti stanice vaginalne sluznice. Takođe, list masline ima antimikrobno djelovanje, što znači da je učinkovit u borbi protiv bakterijskih i gljivičnih infekcija.

Ulje masline je poznato po svojim hidratantnim svojstvima.Pomaže održavanju prirodne vlažnosti vaginalne sluznice, čime se smanjuje rizik od suhoće i nelagode. Hidratacija je ključna za održavanje zdrave i elastične vaginalne sluznice.

Ulje palme također pruža hidrataciju i zaštitu vaginalne sluznice. Ovo ulje pomaže u obnavljanju oštećene sluznice te stvaranju zaštitnog sloja koji smanjuje iritaciju i upale.

Pčelinji vosak je poznat po svojim hidratantnim svojstvima i stvaranju zaštitnog barijernog sloja.Pomaže zadržati vlagu i sprječava gubitak hidratacije vaginalne sluznice. Također može pružiti dodatnu zaštitu od iritacija i infekcija.

Kopriva bijela je biljka koja se tradicionalno koristi za poboljšanje zdravlja vaginalne sluznice. Sadrži tvari poput tanina i flavonoida koji imaju protuupalna svojstva. Ta svojstva pomazu u smanjenju upala i nelagode te podržavaju zdravlje vaginalnog tkiva.

Rusomača je biljka koja također ima dugu tradiciju korištenja u podršci vaginalnog zdravlja jer ima adstrigentna svojstva koja pomazu u obnavljanju i zatezanju vaginalne sluznice a ujedno ima umirujuće i protuupalno djelovanje.

Kako djeluju?

Kombinacija sastojaka u OleaGyn vaginaletama djeluje sinergijski kako bi pružila podršku zdravlju vaginalne sluznice. Njihove hidratantne, protuupalne i antimikrobne osobine vrlo su učinkovite u prevenciji i ublažavanju različitih problema vaginalnog zdravlja, uključujući bakterijske i gljivične infekcije, pojačani sekret, upale te stanja vaginalne suhoće uzrokovana hormonskim disbalansom-menopauza.

Kome su namjenjene OleaGyn vaginalete?

OleaGyn vaginalete su namjenjene ženama koje brinu o svom intimnom zdravlju ili imaju slijedeće simptome/stanja

-Vaginalne  bakterijske infekcije

-Gljivične infekcije /candida/,

-Pojačan vaginalni sekret,

-Promjene vaginalne sluznice u stanjima vaginalne suhoće(menopauza, hormonski disbalans i dr.)

Kako se koriste OleaGyn vaginalete?

Doziranje: 1 vaginaleta prije spavanja.

Vaginaletu izvaditi iz PVC pakovanja, potisnuti što dublje.

Voditi računa o higijeni. Preporučujemo upotrebu higijenskih uložaka tokom terapije.

Kozistencija (čvrstoća)vaginalete ovisi o temperaturi na kojoj se čuva. Prije upotrebe (ako je potrebno) vaginaletu  ohladiti u frižideru.

Nisu utvrđene kontraindikacije, nuspojave i neželjeni efekti.

Mjere opreza: Posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom ako ste trudnica, dojilja ili ste preosjetljivi na neki od sastojaka.

Čuvati izvan dohvata djece.

Samo za odrasle osobe.

Čuvati na temp. do 25C na suhom i tamnom mjestu.

Rok upotrebe: 2 godine od datuma proizvodnje.

Pakovanje: 10 vaginaleta po 3 g.