OleaGyn mast za vaginalnu sluznicu 30 ml

100% prirodan proizvod

21,00KM

90 na zalihi

Ovaj proizvod možete naručiti i pozivom na broj telefona:

+387 61 686 384

Naruči proizvod putem Vibera

Šta je OleaGyn mast za vaginalnu sluznicu

OleaGyn mast za vaginalnu sluznicu je prirodni proizvod koji pruža efikasnu podršku u liječenju infekcija gornjeg dijela genitalnog trakta (vagine) i stidnice koje su uzrokovane gljivicama, posebno gljivicama iz roda Candida. Ova mast je formulirana sa pažljivo odabranim prirodnim sastojcima koji pomažu u suzbijanju simptoma i obnavljanju zdravlja intimne regije.

Candida i OleaGyn mast za vaginalnu sluznicu

Kandidni vaginitis je česta infekcija koja može uzrokovati nelagodu i neugodne simptome kod žena. OleaGyn mast je posebno formulirana kako bi pomogla u suzbijanju ovog stanja. Njen prirodni sastav djeluje protiv gljivica Candida, smanjuje svrbež, crvenilo, oticanje i peckajuće ranice stidnice. Također može ublažiti bol prilikom mokrenja koji može biti povezan s ovom infekcijom.

OleaGyn mast također pruža olakšanje kod infekcija stidnice uzrokovanih gljivicama iz roda Candida kod žena i muškaraca. Kod žena, ova infekcija, poznata kao kandidni vulvitis, može uzrokovati svrbež, crvenilo, oticanje, bolne ranice na stidnim usnama i okolnom području. Kod muškaraca, infekcija, poznata kao kandidni balanitis, može se manifestirati kao sitni bijeli osip, svrbež i blaga upala glavića i kožice penisa.

OleaGyn mast koristi prirodne sastojke koji djeluju protiv gljivica i umiruju kožu, omogućavajući brzo olakšanje i obnovu zdravlja intimne regije. Njezin prirodni sastav čini je sigurnom za upotrebu bez kontraindikacija ili neželjenih reakcija. Mast se nanosi lokalno na zahvaćeno područje, pružajući ciljano djelovanje i olakšanje od simptoma.

Uz OleaGyn mast, možete osigurati učinkovitu njegu i podršku u borbi protiv infekcija gornjeg dijela genitalnog trakta i stidnice uzrokovanih gljivicama. Njen prirodni sastav i blagotvorni učinci pomažu u suzbijanju simptoma kao što su svrbež, crvenilo, oticanje, bol i peckanje.

Koji je sastav masti

List masline,ulje masline,ulje palme, pčelinji vosak,kopriva mrtva(bijela),pastirska torbica-rusomača

Koja je namjena OleaGyn masti

-kod žena, za liječenje infekcije gornjeg dijela genitalnog trakta (vagine), koja ja izazvana sa gljivicama (kandidni vaginitis). Znakovi i simptomi ove infekcije su bijeli, sirasti iscjedak iz vagine, svrbež, crvenilo, otjecanje i peckajuće ranice stidnice. Također, može se pojaviti bol pri mokrenju.

-za liječenje infekcije stidnice koja je izazvana sa gljivicama iz roda Candida kod žena i muškaraca. Kod žena, infekcija stidnice (kandidni vulvitis) se može očitovati svrbežom, crvenilom, otjecanjem, bolnim ranicama stidnih usana i područja oko njih. Kod muškaraca, ova infekcija (kandidni balanitis) se očituje sitnim bijelim osipom, svrbežom te blagom upalom glavića i kožice penisa.

Doziranje:

Liječenje vagine: 7 uzastopnih večeri prije odlaska u krevet  nanesite obilniju količinu masti na vaginalnu sluznicu i u vaginu. Znakovi i simptomi koji su izazvani sa gljivičnom infekcijom vagine obično se poboljšaju unutar 7 dana od početka liječenja . Ukoliko znaci i simptomi infekcije u potpunosti ne nestanu, ukoliko se stanje pogorša ili ukoliko se infekcija ponovo pojavi, obratite se svom doktoru.

Liječenje vanjskih spolnih organa (kod žena i muškaraca): Nanesite tanki sloj masti na vanjske spolne organe dva ili tri puta na dan i utrljajte (do anusa kod žena, te na glavić i kožicu kod muškaraca). Liječenje obično traje od 1 do 2 sedmice. Ukoliko znaci i simptomi infekcije u potpunosti ne nestanu, ukoliko se stanje pogorša ili ukoliko se infekcija ponovo pojavi, obratite se svom doktoru.

Voditi računa o higijeni. Preporučujemo upotrebu higijenskih uložaka tokom terapije.

Koezistencija (čvrstoća)masti ovisi o temperaturi na kojoj se čuva. Prije upotrebe (ako je potrebno) mast kratko držati na toplom mjestu.

Nisu utvrđene kontraindikacije, nuspojave i neželjeni efekti.

Mjere opreza: Posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom ako ste trudnica, dojilja ili ste preosjetljivi na neki od sastojaka.

Čuvati izvan dohvata djece.

Čuvati na temp. do 25C na suhom i tamnom mjestu.

Rok upotrebe: 2 godine od datuma proizvodnje.

Pakovanje: 30 ml