Prostatitis,

(Upala prostate simptomi)

Akutni bakterijski prostatitis najčešće se pojavljuje u muškaraca između 20. i 40. godine. Izražene smetnje su: opća slabost, povišena tjelesna temperatura, bolovi ili osjećaj nelagode između čmara i mošnje ili u završnom dijelu debelog crijeva. Osim navedenih tegoba pojavljuje se učestalo, bolno i otežano mokrenje, a katkada može doći i do nemogućnosti mokrenja. U slučaju postavljanja sumnje na akutni prostatitis potrebno je izvršiti pregled prostate u završnom dijelu debelog crijeva. Prostata je na opip izrazito bolna, topla i katkada je “močvarne” konzistencije. U nekim slučajevima može doći i do nakupljanja gnoja unutar tkiva prostate, što upućuje na apsces (nakupina gnoja), koji bi trebalo kirurški otvoriti i isprazniti gnojni sadržaj.

Hronični bakterijski prostatitis

Zbog prisutnog žarišta bakterija u tkivu prostate hronični bakterijski prostatitis udružen je s često ponavljajućim akutnim cistitisima, odnosno upalom sluznice mokraćnog mjehura. Kod ove bolesti, bolesnici su većinom bez tegoba između akutnih faza pogoršanja stanja.

Nebakterijski prostatitis

Hronični nebakterijski prostatitis naziva se i sindromom kronične bolnosti zdjelice, zbog bolnosti kao prevladavajuće tegobe. Bolnost se većinom pojavljuje u predjelu između čmara i mošnje, ispod pupka, u vanjskom spolovilu, u preponi ili u križima. Uz navedene tegobe, pojačan je i nagon na mokrenje, koje je pak učestalo, a prisutno je i napinjanje na početku mokrenja. Mlaz mokraće je primjetno oslabljen i povremeno isprekidan. U pojedinih bolesnika pojavljuje se i bolnost tijekom ili nakon ejakulacije (izbacivanja sjemena), a mogu se javiti i drugi problemi vezani uz seksualnu funkciju.Sindrom prostatitisa postaje kroničan, ako tegobe traju dulje od tri mjeseca. U nekim slučajevima, tegobe se vremenom pojavljuju i iščezavaju same od sebe. Sindrom kroničnog prostatisa, odnosno sindrom kronične bolnosti zdjelice nije “teška bolest”, ali je dugotrajna (s razdobljima pogoršanja i poboljšanja), neugodna, i svakako utječe na kvalitetu života.

 

Učinkovitost OleaUroProstat supozitorija utemeljena je u snazi spojeva izdvojenih iz lista masline i drugih biljnih droga spojenim u  pripravak u lako topivoj bazi ulja i masti. Osnovna prednost supozitorija (čepića) je u tome da se apliciraju direktno na prostatu, jedan puta u toku dana najbolje uvečer pred spavanje.Za najbolje rezultate preporučujemo primjenu i  oralnih kapi OleaVita

OleaUroProstat je prirodni lijek za prostatu i pomaže kod:

-Uvećane prostate(benigna prostatična hiperplazija)
-Hronični i akutni prostatitis (upala prostate)
-Upale rektuma,
-Infekcije anusa.