Virusi su svakodnevna pojava i stalno prijete zdravlju ljudi. Ovi sićušni organizmi su sastavljeni samo od genetskog materijala, obavijenog proteinskom kapsulom.

Kada virusi inficiraju čoveka, počinju da se razmnožavaju ogromnom brzinom. Ako je imunitet oslabljen, ćelije imuniteta ne mogu više da ih uništavaju, pa se javlja bolest.
Današnja nauka je kreirala samo nekoliko zvaničnih lijekova protiv virusa(aciklovir protiv herpesa, AZT protiv side i interferon, protein koji stvara i sam organizam), ali svi izazivaju nuspojave koje narušavaju zdravlje.
Stoga se u borbi protiv ovih „napasnika” često okrećemo prirodi, odnosno liječenju biljem i odgovarajućim namirnicama.
Zahvaljujući tome što sadrži elenolnu kiselinu koja koči stvaranje enzima potrebnih virusima za prodiranje u zdrave ćelije organizma, ekstrakt lista masline je veoma koristan u borbi protiv ovih neprijatelja. Usporavanjem umnožavanja virusa, supstance iz lista masline daju organizmu dovoljno vremena da krene u kontra-napad.
Godinama unazad promoviramo ekstrakt lista masline i njegov nevjerovatan utjecaj na zdravlje ljudi i jačanja imuniteta u borbi protiv patogenih organizama.
Danas u doba pandemije veliki broj utjecajnih svjetskih medija označio je upravo ekstrakt lista masline kao jedno od najboljih herbalnih sredstava za podizanje imuniteta i jačanje organizma.
To nas čini ponosnim u našoj borbi da ovu hiljadama godina korištenu biljku u narodnoj medicini ponovo približimo savremenom čovjeku.
Sve o ekstraktu lista masline, njegovom imunološkom, hepatoprotektivnom, gastrointestinalnom, kardiovaskularnom značaju za čovjeka možete čitati u našim ranijim objavama ali trenutno i na portalima svjetskih medija.
OleaVita 100ml
U apotekama u BiH